Emelkedő kártevőirtás árak

0
428
kártevőirtás árak

Mint az élet minden területén manapság a rovar- és rágcsálóirtás esetében is tapasztalható bizonyos mértékű áremelkedés. A növekvő költségeiket kénytelenek az ügyfelekre hárítani a szakipari vállalatok. Sok éven keresztül nem voltak áremelések ebben a szektorban, de mivel jelentős bér, anyag, felszerelés, üzemanyag, stb áremelések történtek, elkerülhetetlenné vált a kártevőirtás árak emelése. Az alábbi árak tájékoztató jellegűek, vállalatonként és helyszínenként eltérő lehet. 2022-es árak a kártevőirtásban. 

Ágyi poloska irtás ára

Ágyi poloska esetében nem egyszerű pontos árat kalkulálni a helyszín és az előzmények ismerete nélkül. Egy alap permetezés 20-25 ezer forinttól indul, egy szoba esetén. Ágyi poloska tekintetében ritkán fordul elő hogy permetezésen kívül más módszert nem kellene alkalmazni. Legtöbb esetben kiegészítő eljárásokra is szükség van. Természetesen ezek mind extra költéséget jelentenek. Az irtószeres kezeléseken kívül lehetőség van vegyszermentes poloskairtásra ami több fizikai hatáson alapuló technológiák alkalmazását jelenti. Sokan hallották már, hogy a poloskák kiirthatatlanok, vagy ismernek olyan személyt aki hónapok, évek alatt sem tudott megszabadulni ezektől a vérszívóktól. A sikertelen ágyi poloska irtásnak megvannak az okai. Amennyiben feltárásra és kiiktatásra kerülnek ezek a bizonyos okok, akkor minden bizonnyal megszűnik a probléma. Ágyi poloska irtás módszerei videó.

Csótányirtás ára

Csótányirtást alapvetően gélekkel és permetezéssel szokták végezni. Társasházakban élők rendszeresen tapasztalhatják, hogy bizonyos időközönként irtást végeznek. Csótányirtás ára és annak hatékonysága szoros összefüggésben vannak egymással. Az olcsó irtás sok esetben nem hozza a kívánt eredményt, panelházak lakói ismerik ezt a jelenséget. Általában ezeknél az eseteknél gyérítés történik mivel a háznak nem áll rendelkezésére elegendő összeg egy hatékony irtásra. Csótányirtás ára nagyjából 15-25 ezer forint. Az árakat nagyban befolyásolja az ingatlan típusa, használatának módja, valamint az irtásra használt anyagok minősége. Erősen csótányfertőzött területen felsőbb kategóriás anyagokat ajánlott használni, kiegészítő módszerek mellett. Csótányirtás módszerei:

  • Permetezés
  • Gélezés
  • Légtértelítés – ködképzés, füstölés
  • Porozás
  • Hab
  • Csapdák

Rágcsálóirtás ára

Rágcsálóirtás tekintetében patkány és egérirtást különböztetünk meg. Az árakban is ennek a két rágcsálónak az irtása jelenik meg. Átlagosan magánszemélyek esetén a rágcsálóirtás ára 40 ezer forintra tehető. Jellemzően ez viszonylag kis terület és alacsony egyedszám mellett értendő. Nagyobb egyedszám és nagyobb terület, valamint kombinált etetőládák alkalmazásával az árak jelentősen változhatnak. Rágcsálóirtás jellemzően kémiai szerek használatával történik. A csalétekállomások kihelyezése történhet folyamatosan, vagy alkalomszerűen a rágcsálók megjelenésekor időszakosan, úgynevezett pulzáló etetéssel a körülményektől függően. Továbbá lehetőség van még vadászgörényekkel és kutyákkal történő rágcsálóirtásra. Ebben az esetben viszont nagyobb populációnál olyan vállalatot érdemes keresni aki irtószerek kihelyezésére is jogosult.

Darázsirtás ára

A darázsirtás ára 35 ezer forint-tól elérhető egyszerű körülmények között. Szakembert általában akkor szoktak hívni, ha a darázsfészek rejtett, túl nagy esetleg túl sok van belőle, illetve lódarazsak miatt. A lódarázsirtás ára szinte minden estben magasabb kb. 40-50 ezer forint. Darázsirtásnál ajánlatos az ingatlant alaposan átvizsgáltatni a kiérkező szakemberrel. Miért fontos mindez? Gyakori hiba, ha például redőnytokban kérünk darázsirtást, de közben a padlás, vagy melleképületek tele vannak fészkekkel. Az irtás után sem lehet a kertben tartózkodni ebben az esetben. Mivel a garancia csak a kezelt területre vonatkozik – jelen esetben a redőnytok -, így érvényesíteni nem lehet azt más területekre vonatkozóan. Gyermekek mellett kiemelten figyelni kell erre mert a nyár közepe/vége felé már komoly darázsterhelés alakulhat ki a ház körül.

Nyest irtás

Nyest irtás, nyest kilövés jelenleg tilos, ráadásul nem csak veszélyes lenne hanem hatásában sem tartós megoldás. Manapság a nyestek jelentős elszaporodása miatt érdemes tartós megoldást keresni annak érdekében, hogy az eltávolított egyed után ne költözhessen be egy másik. Legjobb megoldás erre a célra a nyest kiűzés porozásos technológiával.

Bolhairtás ára

A bolhairtás szintén permetezéssel történik alap esetben, amit több alkalommal meg kell ismételni, csakúgy mint az ágyi poloskánál. Lakossági bolhairtás ára 25 ezer forint körül alakul. Bolhairtásra nem tanácsos nagyon olcsó ajánlatot elfogadni, hiszen erre a célra igazán hatásos irtószerek igen drágának mondhatók. Mind a folyékony, mind a száraz irtószerek. Aki pedig szeretne azonnali eredményt – esetleg irtószerek nélkül – az keressen vegyszermentes bolhairtással foglalkozó vállalatot.

HACCP kártevőirtás árak

A vállalti kártevőirtás árak is emelkednek az idei évben, köszönhetően az irtószerek, szerelvények, csapdák és monitoring eszközök árainak emelkedésének, valamint a munkabér, stb megemelkedésének. HACCP kártevőirtás és egyéb minőség biztosítási rendszerekhez megkövetelt rovar- és rágcsálóirtás kötelezően előírt része bizonyos tevékenységet folytató cégek esetében. Kisebb üzletek esetén a kártevőirtás ára 40 ezer forint-tól elérhető.

 

A HACCP meglétét és üzemeltetését törvények írják elő. Az Európai Unió területén érvényben lévő 852/2004 EK rendelet és a 2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről tartalmazza a HACCP-re vonatkozó előírásokat. A HACCP rendszernek illeszkednie kell az adott egység technológiájához, kialakításához és tevékenységéhez.

Hangyairtás árak

Hangyairtásnál meg kell különböztetni a fáraóhangya, farontó lóhangya és más hangyafajokat. Természetesen mindez az árakban is meglátszik. Induló hangyairtás ára 30 ezer forintra tehető alap esetben. Legtöbbször az emberek többsége házilagosan próbálkozik hangyák ellen, de amikor nagyon eldurvulnak a dolgok és szakembert kell hívni, az többnyire már nem alap eset. Minél nagyobb az invázió, minél nagyobb a terület és minél több hangyaboly található az érintett területen, az árak is emelkedni fognak. Elég gyakori hangyáknál, hogy ismétlő kezeléseket kell végezni. Költségek tekintetében a faodvasító lóhangya irtás a legmagasabb, mivel a hagyományos hangyairtó szerek és módszerek itt nem működnek.

Pókirtás árak

Pókirtás árainak meghatározásában alapvetően a kezelni kívánt terület nagysága a mérvadó. Ezen kívül az sem mindegy, hogy belvárosi lakás, vagy tóparti ingatlanról van szó. Az utóbbi esetben sokkal hamarabb fognak visszatelepülni a pókok, éppen ezért ajánlott a legtartósabb – lehetőleg mikrokapszulázott irtószerrel – dolgozó szakembert választani. Pókirtás tekintetében pincétől a padlásig, épületen kívül és belül mindent kezelni szükséges, hogy ne maradjanak túlélő egyedek.

A pókirtás módszerei lehetnek permetezés, porozás, légtérkezelés attól függően éppen milyen típusú helyiséget kell kezelni. Ezeket minden esetben szakember dönti el az adott helyszínen. Kis alapterületű lakásban, egyszerűbb esetben a pókirtás ára 35-50 ezer forint, még családi házaknál akár 100 ezer forint is lehet, vagy ennél is több.

ElőzőRovarhotel
KövetkezőSzúnyogok