Ágyi poloska irtás ( kiegészítő eljárások )

0
159
ágyi poloska irtás kiegészítő eljárás

A permetezéssel létesített tartós méregmezőn kívül, szükséges kiegészítő eljárást is alkalmazni ágyi poloska irtáshoz.

Füstképzés: A füstpatronok használatának lényege első sorban a kiűzés. A kipermetezett munkaoldat, illetve minden egyéb kezelés végén mintegy záró mozzanatként ajánlott használni, főleg galériás lakásoknál. Használata kizárólag szakképzett személy feladata, védőfelszerelés és biztonsági előkészületek nélkül senki ne próbálja meg használni. Zárt térben alkalmazható, csukott ajtók/ablakok mellett. Tűzjelző berendezések deaktiválását elvégezni füstképzés előtt nélkülözhetetlen, mivel ez a fajta eljárás biztosan működésbe fogja hozni. Az alábbi videóban tesztelt füstképző patron és más füstképző tabletták füstje légzés és érintőméregként hat a rovarokra.

Felhasználható:

  • csótány
  • ágyi poloska
  • bolha
  • hangya
  • darazsak
  • ezüstös pikkelyke ellen

 

Hidegködképzés: Zárt térben apró részecskékre bontott munkaoldat előállítása, szűk helyek és hézagok belsejébe is eljutó irtószer, vékony filmréteg formájában rakódik a felületen valamint a rovarok testén. Első sorban rejtett életmódú rovarok kiűzésére alkalmas lakáson belül, vagy repülő rovarok elpusztítására. Az eljárást egy speciálisan erre a feladatra készült elektromos ködképző gép segítségével hajtják végre a szakemberek. Nagyjából 50 mikrométeres cseppméret előállítása és eljuttatása a cél, mindig a rovarok tartózkodási és búvóhelyeire irányítva a ködképző gépet. Hidegköd alkalmazásakor az arra érzékeny eszközöket, tárgyakat el kell távolítani vagy be kell csomagolni. Pontos lista nincs, azt a helyszínen munkát végző vállalkozó vagy szakképzett személy állapítja meg egyedileg.

ULV-eljárás: Mostanában egyre gyakrabban használt technológia ágyi poloska irtására. Az ULV ( Ultra Low Volume ) eljárás lényege, hogy egészen apró cseppméretet biztosít, rovarirtás és rovarkiűzés céljára. Akár 5-10 mikrométer nagyságú cseppek is előállíthatóak ezzel a technológiával, viszont ágyi poloska irtásakor a 30 mikrométer környéki cseppméret az ideális. Itt fontos szempont, hogy vízzel oldott vagy tömény irtószer kerül alkalmazásra. Ajtókat-ablakokat a kezelés alatt és után zárva kell tartani. Behatási idő 30-150 perc, melyet alapos szellőztetés követ.

Porozás: Rovarirtó porból nincs túl sok forgalomba, így a poloskairtásra felhasználható készítmények használata mindenképpen szakértelmet igényel. Figyelembe kell venni az aktuálisan, és az esetlegesen azt megelőző irtások alkalmával felhasznált hatóanyagokat, illetve szerformákat a rezisztencia elkerülése érdekében. Tartós hatása miatt igen hatékony és megfelelő eszközökkel akár olyan résekbe is bejuttatható – felszívódás mentesen – ahová más módszerekkel nem lehetne eredményesen bejutni.

Ágyi poloska irtásakor különösen hasznos még a rovarirtó por használata konnektorok, kapcsolók és egyéb villamos szerelvények, valamint csőáttörések kezelésére. A bejutási kapuk “lezárása” porral, történhet porozógép, kézi porzó, vagy kimérő kanál segítségével.

A rovarirtó por megjelenésében nem túl esztétikus, nagy odafigyeléssel és kizárólag indokolt esetben/helyen használható.

Rovarirtó hab: Ebben az esetben több készítmény is rendelkezésre áll, számos hatóanyag- és hatóanyag kombinációval. A kijuttatás pontos helye és módja szintén a munkát végző szakember dolga. Az össze-vissza “fújkálás” nem csak eredménytelenséget fog okozni, de ronthat is a helyzeten. Lyukak, repedések habbal való feltöltésére lehet alkalmazni, többek között. A rovarirtó hab tartós hatású, felületen nem hagy nyomot.

Ágyi poloskairtás hővel: Az irtószer mentes technológiák egy külön fejezetben kerültek tárgyalásra, mivel ez a téma igen összetett és bonyolult. Részletesen az irtószermentes poloskairtásról.

ElőzőÁgyi poloska irtás házilag
KövetkezőÁgyi poloska irtószerek