Fagyasztó spray rovarok ellen

0
84
Fagyasztó spray rovarok ellen

Rovarirtásban a vegyszermentes, irtószerek nélküli megoldások egyre nagyobb teret hódítanak. A biocidok és peszticidek minden bizonnyal még jó ideig velünk lesznek, de egyre több vállalat dob piacra toxikus anyagokat mellőző termékeket, vagy eljárásokat. A rovarok elleni küzdelem mellett már a fertőtlenítés területén is találhatunk vegyszermentes, ózongáz mentes hatékony megoldást. A rovarok fagyasztása bizonyos körülmények között az egyik legjobb választás. Hol és milyen körülmények között használhatunk fagyasztó aeroszolt?

Rovar fagyasztás

A fagyasztó spray-t zárt térben célszerű használni többnyire, de kültéren is beválhat leginkább mászó rovarok esetében. Lényegében szinte minden rovar vagy bogár ellen bevethető. Kérdés, hogy melyik ellen van értelme. Mivel nagy az elsodródás veszélye, darazsakat felesleges vele kergetni. Erre a tulajdonságra egyébkánt minden esetben figyelni kell és a megfelelő kieresztési távolságot tartani szükséges. Bizonyos mértékű gyakorlást igényel a fagyasztó aeroszol alkalmazása. Használat előtt olvassa el a használati útmutatót feltétlenül.

Fagyasztásra legjobban a hangyák érzékenyek, legkevésbé pedig a darazsak

Használatra kész, irtószermentes rovarölő készítmény. Azonnali, késedelem nélküli hatáskifejtés a –45 °C-os hőmérséklet által kiváltott termikus sokknak köszönhetően. Rovarok petéinek (pl. csótány és ágyi poloska) hőkezelésére is alkalmas. Beltéren-kültéren nagyszerűen kezelhetünk vele réseket, repedéseket és hasadékokat. Így rovarkiűzésre valamint felderítésre is nagyon hasznos találmány.

A fagyasztó spray előnyei

A környezetbarát tulajdonsága mellett legnagyobb előnye, hogy gyermekágyat vagy akár házi kedvencek fekhelyét is biztonságosan rovarmentesítjük. Pókok, hangyák és poloskák ellen úgy tudjuk akár egy újszülött fekhelyét és hordozóját kezelni, hogy nem kell irtószerrel érintkeznie és foltot sem hagyunk a felületen.

Főbb jellemzők:

  • Irtószermentes, BIO megoldás a lakásban, kisebb helyiségben: rejtőzködő életmódú és repülő rovarok ellen
  • Élelmiszer környezetében is használható
  • A kezelt rovar az extrém alacsony hőmérséklet hatására elpusztul vagy – nagyobb rovarok esetén –   kábult állapotba kerül (és kidobható)
  • Rejtőzködő életmódú és repülő rovarok esetén egyaránt hatásos, különösen a lassan mozgó kártevők esetén
  • Környezetre nem káros, gyerekek és háziállatok mellett is fenntartások nélkül bevethető.

Fagyasztó spray raid – freezing expert

Tesztünkben ezt a két terméket hasonlítottuk össze. Mindkét esetben -24°C felületi hőmérsékletet mértünk. Különbség a fagyasztó sugár erejében van. A freezing expert erősebb sugár kibocsájtására képes, ezért rejtett életmódú rovarok ellen hatékonyabb választás. Főleg nehezen elérhető helyeken, mint azt a videóban is láthatjuk.


A lakásba betévedt márványpoloskák ellen viszont jobb választásnak tűnik a raid essentials freezee fagyasztó aeroszol, de például néhány hangya irtására is kiváló választás lehet. Élelmiszerek közelében alkalmazni sokkal jobb választás mindkét termék mint az irtószereket tartalmazó társaik.

Fagyasztó spray ágyi poloska ellen

Elméletileg a fagyasztás elpusztítja az ágyi poloskát és annak petéit. Gyakorlati alkalmazása viszont komoly rutint igényel. Senkinek sem javasoljuk, hogy kizárólag egy flakon fagyasztó palackkal próbálkozzon. Részletesen a témáról a vegyszermentes ágyi poloska irtás fejezetben. Amennyiben első alkalommal találkozik ágyi poloskával, olvasson utána alaposan a témának mielőtt hirtelen felindulásból cselekedne. Gyakran elkövetett hibák 

ElőzőEnergiaital és a kóla káros hatásai
KövetkezőLegjobb darázscsapda