Ágyi poloska csapda

0
363
ágyi poloska csapda

Ágyi poloska csapda kiválasztásánál döntően azt kell figyelembe venni, hogy hol és milyen körülmények között szeretnénk használni. Egyáltalán kinek van rá szüksége? Első sorban társasházi lakásokban és szállásadó helyeken monitoring jelleggel. Az ágyi poloska csapdák teljes mentesítésre nem alkalmasak ugyan, de rendkívül fontos szerepük van az időben történő felfedezésükben. Mielőtt még jelentősen elszaporodnának, megtehetjük a szükséges intézkedéseket az irtással kapcsolatban. Milyen típusú csapdákat érdemes vásárolni?

Vonzó hatású ágyi poloska csapda

Az ágyi poloska hosszú ideje az ember vérszívója, bőven volt ideje a számára kedvező élelemforrás megtalálásához kifejlesztenie érzékszerveit. Attraktánsal – vonzó anyaggal – ellátott csapdák még nem léteznek, de a hagyományos ragadós csapdákat melegítő egységgel lehet felszerelni a hatékonyság növelése érdekében. Sajnos olyan csapda nem létezik amelyik minden létező egyedet magához vonzana. Az eredményességet és az ellenőrzéseket viszont nagyban segíteni tudják. Amennyiben bizonyosságot nyer ennek a rovarnak a jelenléte, úgy biztosan szakszerű ágyi poloska irtásra lesz szükség. Maga az irtás lehet vegyszeres, vagy bio ágyi poloska irtás is.

Hőcsapda

ágyi poloska csapdaÖnmagában is használható és a ragadós csapdák vonzó hatásának erősítésére. Lényegében az emberi testhez hasonló hőmérséklet mesterséges előállítására képes. Folyamatos üzemeltetése olyan ingatlanoknál ajánlott ahol a visszafertőzés kockázata magas, gyakran visszatérő problémát okoznak a poloskák. Diszkért kihelyezése miatt nem kell tartani attól, hogy illetéktelenek észreveszik esetleg hozzáférhető számukra. Különböző szálláshelyeken nagy szolgálatot tehet az elszaporodás megakadályozásában. Szociális intézményekben, vagy poloskás társasházakban szintén nagy szolgálatot tehet egy megfelelően telepített hőcsapda.

BB Alert ágyi poloska hőcsapda

bb alert ágyi poloska csapda

24 órás megfigyelésre alkalmas ágyi poloska hőcsapa. Nagyon könnyen és egyszerűen üzembe helyezhető. A megfelelő darabszámban kihelyezve jó eséllyel csalja csapdába a rovarokat. Működése akkor igazán hatékony, ha az adott helyiség eberek által nem lakott az ellenőrzés ideje alatt. Tehát érdemes egy másik szobában aludni amíg az ellenőrzés tart.

Ragacsos csapdák

ágyi poloska csapdaLeggyakrabban alkalmazott típus a ragadós felületű csapdák alkalmazása. Ezek vonzó hatással ugyan nem rendelkeznek, de a megfelelő helyekre kellő számban kihelyezve hatékonyak tudnak lenni. A ragadós felületű ágyi poloska csapda nem tartalmaz irtószert, teljesen biztonságosan használhatóak. Kihelyezésük diszkrét, nem látható helyekre telepíthetőek. Gyermekek, háziállatok és vendégek számára nem észrevehető. A ragadós csapdák telepítése szakemberek segítségével lesz igazán hatékony. Találomra tapasztalat nélkül ágyi poloska csapdát kihelyezni lényegében értelmetlen.

Mesterséges rejtekhely csapda

Mesterséges búvóhelyet kész termékként és házilagos kivitelezésben is telepíthet. A házilagosan készített csapdák véleményünk szerint a vicc kategóriába tartoznak, de persze senkit sem szeretnénk lebeszélni a barkácsolásról, ha éppen ahhoz van kedve. Természetesen ennek a csapdatípusnál is tudni kell, hogy hova és hány darabot érdemes telepíteni.

Co2 ágyi poloska csapda

Hasonlóan a hőcsapdához a szén-dioxid is vonzó hatással bír a poloskákra nézve. Hazánkban sajnos nincs forgalomban professzionális co2-es ágyi poloska csapda. Külföldön vannak ilyent típusú készülékek, melyek szén-dioxid és hőforrásként is üzemelnek. Ezek a készülékek nem csak az emberi testet imitálják kiválóan, hanem csapdába is ejtik a rovarokat, valamint kompakt méretük valódi felhasználásra is alkalmas. Nem úgy mint a házilag barkácsolt ketyerék. Barkácsolni lehet ugyan házilag – erről van néhány videó az interneten – ami elméletileg működhet ugyan, de a gyakorlatban átlagos háztartásoknál mit sem ér.

Ágyi poloska csapda helyes használata

ágy poloska csapdaÁgyi poloska csapdák használata igazán hatékonyan kizárólag szakemberek bevonásával lesznek igazán eredményesek. Bárki bármilyen típusú csapdával próbálkozzon, laikusként biztosan kudarcot fog vallani. Tapasztalt szakemberek akár egy csótánycsapdával is több ágyi poloskát képesek elfogni mint az aki először próbálkozik ilyesmivel.

Az adott körülmények ismerete nélkül nem lehet pontosan meghatározni a csapdák kihelyezésének pontos helyét. Több olyan befolyásoló tényező van amiket mind-mind figyelembe kell venni.

  • Lakás, vagy családi ház
  • Bútorzat
  • Berendezési tárgyak
  • Fertőzöttség mértéke
  • Előzmények ismerete
  • Lakók ( gyermekek, idősek, stb. )

Igen, a csapdák kiválasztásánál ismerni kell a bútortípusokat és az előzményeket is többek között. Az ágyi poloska irtása során gyakran a házilagos próbálkozások során történik a legtöbb rovar szétkergetése. Amennyiben történt „előkezelés” biztosak lehetünk benne, hogy nem kizárólag a fekhelyek lesznek fertőzöttek. Így az ágyi poloska csapdák kihelyezésénél ezt mindenképp figyelembe kell venni. Ilyen esetekben már egész biztosan szélesebb körben kell gondolkodni a szobán, vagy a házon belül.

Más rovarok elleni rovarcsapdák használata

ElőzőRovarcsapdák
KövetkezőPókirtás