Ágyi poloska felismerése

0
535
Ágyi poloska felismerése

Honnan fogom tudni, hogy ágyi poloskával van dolgom? Az ágyi poloska felismerése ugyan nem könnyű, de segítünk a beazonosításban.

Tapasztalt szakembereink egyetértenek abban a dologban, hogy egyetlen rovar jelenléte is okozhat álmatlan éjszakákat, viszont egy poloska megtalálása szakavatott szemnek is kihívás. Többnyire az ágyi poloska rejtőzködő életmódja illetve a szoba kialakítása vagy zsúfoltsága nehezíti egy-két egyednek a megtalálását.

Az ágyi poloska

4-7 mm hosszúságú, ovális alakú, vérszívás előtt a lárvák világosbarna – krémszínű – obligát vérszívók. Felismerni képek, videók segítségével a legegyszerűbb. Itt jegyeznénk, hogy az ágyi poloska felismerése könnyű, megtalálni viszont nagyon nehéz. A fenti linken részletes bemutatót találni az ágyi poloska megjelenéséről és biológiájáról.

Az ágyi poloska felismerése. Mit kell keresni és hol?

Az ágyi poloska jelenlétére a reggelre felfedezett csípésnyomok, majd az azt követő viszketés utal. Kezdetben a matrac vagy a lepedő varrásaiban, jellemzően a fejrésznél keresnek maguknak búvóhelyet, szövettel borított fejtámla határozottan fő célpont a poloska számára. Első körben itt kell őket keresni, nagyító illetve zseblámpa segítségével. Ezt követően az ágyhoz tartozó varrások mentén is érdemes szétnézni, az ágyneműtartó kifejezetten elsődleges búvóhelynek számít. Következő lépésben az ágykeretet célszerű megvizsgálni, annak minden illesztékét, csavarját és műanyag összefogatóit.

Néhány héttel az ágyi poloska megtelepedése után további nyomok is felfedezhetőek. Apró fekete ürülékpöttyök az ágyi poloska búvóhelyei környékén, valamint levedlett bőrök megjelenése utal jelenlétére. Bűzmirigy váladéka jellegzetes szagot áraszt, nagyobb egyedszámban egyértelműen be lehet azonosítani ennek alapján.Kevésbé érzékenyek már csak akkor veszik észre az ágyi poloska jelenlétét, amikor már jelentős mértékben elszaporodtak. Ebben az esetben további búvóhelyek átnézése ajánlott.

  • Képek
  • Festmények
  • Polcok
  • Falvédő
  • Parkettaszegély
  • Ágy alatti dobozok, bőröndök, stb.
  • Konnektorok
  • Lámpatestek
  • Falidíszek

Amennyiben a fenti felsorolásban szerepló dolgok, közvetlenül a fekhely közvetlen közelében találhatóak, megvizsgálni feltétlenül szükségesek.

ElőzőÁgyi poloska irtás ára
KövetkezőÁgyi poloska irtás kérdések és válaszok (GYIK)