Bio ágyi poloska irtás

0
109
bio ágyi poloska irtás

A bio ágyi poloska irtása jelenleg még főként a fizikai hatáson alapuló megoldásokat jelenti. Kontakt hatású bio szerek gyártásával is elkezdett foglalkozni néhány cég, de ezek egyenlőre még nagyon drágák. Eredményességüket tekintve pedig nem áll rendelkezésre kellő terepi információ. Laboratóriumban sokféle eljárás és anyag működőképes, a való életben már nem hozzák az eredményt. Ilyen például az ózongenerátor. Elméletben működik ugyan, a gyakorlatban természetes élőhelyén az ágyi poloskának már nem. Bio ágyi poloska irtás tekintetében az alábbi lehetőségeink vannak.

Ágyi poloska irtása hőkezeléssel

Az ágyi poloska irtása hőkezeléssel két részre bontható. A hirtelen felhevítés, valamint a hirtelen lehűtés szélsőséges értékere jelenti az ágyi poloska és petéinek azonnali pusztulását. A vegyszermentes ágyi poloska irtásáról már írtunk részletesen. Hőkezelések tekintetében érdemes figyelembe venni, hogy kizárólag nagy szakmai tapasztalattal célszerű belevágni a folyamatba. Laikusként szinte biztosan nem fogja megtalálni az összes rejtekhelyt. Amennyiben mégis, nagy valószínűséggel csak szétfújja a rovarokat. Ezeknél a technológiáknál magas az elsodródás veszélye még akkor is, ha erre alkalmas berendezést használ. Ágyi poloska irtása forró gőzzel és fagyasztással az alábbi videóban.

Bio ágyi poloska irtás hővel és fagyasztással

Oxigén megvonás ágyi poloska ellen

Kiváló megoldás lehet néhány holmi mentesítésére az oxigén megvonás. Főként az ágynemű tartóban tárolt és fertőzött textíliák esetében. A légmentesen becsomagolt holmik rövid időn belül poloska mentessé tehetőek, ha igazán gondosan járunk el. A hatás fokozható amennyiben lehetőség van meleg időben a napra kihelyezni ezeket a zsákokat. Természetesen a felhevült zsákokban néhány nap alatt elpusztulnak a rovarok. A peték miatt azonban célszerű hosszabb ideig így tárolni, vagy kimosni mindent.

bio ágyi poloska irtás

Az oxigén felvétel megakadályozására létezik még egy speciális permetezhető anyag is. Ennek a működési lényege, hogy a rovarok köré egy különleges műanyag-membrán anyagot von, ami a légzőnyílásba is bejut. Lényegében a rovar nem jut levegőhöz a továbbiakban, így rövid időn belül elpusztul.

Bio irtás csapdákkal?

Megfelelő ágyi poloska csapdákkal hatékony monitoring tevékenységet lehet folytatni. A csapdák teljes mértékben irtószer mentesek. Azok akik kellő tapasztalattal rendelkeznek, tehát tisztában vannak vele mikor, milyen típusú eszközt kell alkalmazni, és hová szükséges őket helyezni, azok jelentős mértékű gyérítést képesek elérni. Maguk a csapdák azonban teljes mentesség elérésére alkalmatlanok. Főleg a házilag barkácsoltak. Igazán vonzó hatása sem a hőcsapdának, sem a szén-dioxid csapdának nincs. Pláne, ha szobánként csak 1-2 darab van kihelyezve. Ezeket érdemes rendszerbe telepíteni szakember segítségével.

Ágyi poloska ellen teafaolaj

Ágyi poloska ellen teafaolaj és más illóolajok a vicc kategóriába tartoznak. Egy szóval sem érnek meg többet…

ElőzőKártevőmentes ingatlan
KövetkezőCsótányok Magyarországon