Legjobb darázscsapda

0
91
Legjobb darázscsapda

Az évek során több terméket és házilag barkácsolt csapdát is kipróbáltunk. Van egy ami mindenhol, minden körülmények között biztosan működött. Beszerzése egyszerű – szinte minden boltban kapható – és az ára is megfizethető. Darazsak, lódarazsak valamint legyek befogására is alkalmas. Fontos leszögezni, a darázscsapdák irtásra nem alkalmasak. Kihelyezni őket a nyár folyamán a fészek, vagy fészkek felszámolása után ajánlott.

Darázscsapda feltöltése és telepítése videó

A darázscsapdák irtószer mentesek, attraktánsok segítségével vonzzák magukhoz a darazsakat. Így biztonságosan használhatóak élelmiszerek környezetében is. A biztonság és hatékonyság jegyében azt javasoljuk, erre a célra kifejlesztett terméket vásároljon. A házilag barkácsolt csapdák nem lesznek olyan hatékonyak mint a felhasználásra kész termékek. A méhek védelmében a csalogató anyag ecetet tartalmaz.

Soha ne helyezzen ki darázscsapdát olyan helyre ahol emberek gyakran tartózkodnak és tevékenykednek. – Soha ne helyezzen ki darázscsapdát, ha darázsfészek van a telken belül.

Mit ér a legjobb darázscsapda?

A darázscsapdák kihelyezése inkább csak lelki megnyugtatást jelent egy rövid időre, a fő problémára nem megoldás. Miért? Legtöbben nem a megfelelő helyre és nem a megfelelő időpontban helyezik ki a darázscsapdákat és persze nem a megfelelő mennyiségben. Nagyobb mérvű „darázsterhelés” esetében a csapdázás egész egyszerűen már elkésett, néhány dolgozó darázs befogása semmit nem fog jelenteni. Kora tavasszal az áttelelő királynő befogása csapdák segítségével jó eséllyel mentesítheti a területet.

A környékről vagy szomszédoktól érkező darazsak csapdázása egy bizonyos egyedszámig beválhat, de ha nagyobb számban jelennek meg, egyeztetni kell a szomszédos telek tulajdonosával, fenntartójával. Gyakran megesik ugyanis, hogy a darázsfészek a szomszédban, az élelemforrás Önnél található.

Legjobb darázscsali

A darázscsapda folyadék alapvetően határozza meg a csapda hatékonyságát. Sokaknak az sem egyértelmű, hogy pontosan mit kellene a darázscsapdákba helyezni. Amennyiben házilag barkácsolna csapdákat, töltse fel sőrrel, cukorral és egy kevés ecettel. Ez lesz a legjobb darázscsapda recept a házilag készített flakonok feltöltésere. Az ecet a méhek védelmében és a nem célrovarok miatt szükséges kiegészítő a receptben.

Aki pedig kész terméket vásárolt, olvassa el a használati utasítást és kövesse pontosan az ott leírtakat. Véleményünk szerint a legjobb darázscsapda az amit kifejezetten erre a célra gyártottak és csak ki kell helyezni a megfelelő helyekre. Bizonyos esetben célszerű a termékhez kapott folyadékot „felturbózni” egy kis sörrel. Külön ecet ebben az esetben már nem kell.

@agriohu

Lódarázs belemegy a csapdába? Igen. https://agrio.hu/darazsirtas/ #darazsak #lódarázs #darázsirtás @agriohu

♬ eredeti hang – AgrioHU

Darázscsapdák

Darázsirtás

Rejtett vagy nehezen megközelíthető darázsfészkek, esetleg nagyobb méretű kolónia felszámolására viszont érdemes szakember segítségét igénybe venni. Lódarázs vagy német darázs esetén mindenképp profira lesz szükség, nem szabad kísérletezni mert a lódarázsfészek megközelítése is életveszélyes. Sokszor részben, vagy egészében rejtve vannak a lódarazsak által épített igen nagy méretű fészkek. Komoly „meglepetés” érheti a laikus, tapasztalatlan próbálkozókat. Fontos tudnivalók a darázsirtásról.

Darázsirtás házilag

Az adott darázsfaj ismerete nélkül laikusként darazsakat irtani azon túlmenően, hogy veszélyes, sokszor eredménytelenséggel végződik. Célként kizárólag a darázskirálynő elpusztítása lebegjen a szeme előtt. A dolgozókat gyéríteni teljesen felesleges főleg, ha több darázsfészek is van a telken belül, vagy annak közvetlen környezetében. Részletesen a témáról darázsirtás házilag 

ElőzőFagyasztó spray rovarok ellen
KövetkezőNyest lábnyom