Nyest lábnyom

0
88
Nyest lábnyom

A nyestek lábán öt lábúj van, viszont sok esetben csak négy ér talajt, valamint a karmok lenyomata is látható. Kizárólag lábnyomok alapján nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Más körülményt, vagy körülményeket is figyelembe kell venni. Nyestre utaló jeleket a házban, házkörül és melléképületekben is megtalálhatóak.

Nyest lábnyom képek

A nyest lábnyomát felismerni gépjárműveken lehet a legjobban. Első sorban esőzések után, vagy talkum por segítségével mehetünk biztosra amennyiben lábnyomokat keresünk.

Talán a legelső nyom amire az ember felfigyel, a nyest lábnyoma. Ez után kezdődik a nyomozás, hogy vajon mi lehet ez? Lábnyomok, vizelet és ürülék az autón. Erre azért már sokan felfigyelnek, de kevesen néznek be a motortérbe. Pedig nagyon gyakran ide is beköltöznek a nyestek. Természetesen, ha már itt vannak akkor alaposan lerendezik a szigetelést, és gyakran a kábeleket is. A házi praktikáknak se szeri, se száma amiket az interneten találni.

Nyest lábnyom és károk videó

Autósok a nyest ellen

Rengeteg gépjármű tulajdonos vív napi szinten harcot a nyestek ellen. Megfigyeléseink alapján két féle nyest borzolja az autó tulajdonosok idegeit. Az egyik beköltözik a motortérbe, jelentős károkat okozva a kábelekben és a szigetelésben. A másikra pedig az autókon való járkálás, csúszkálás a jellemző. Ők azok akik szeretik elrágni az antennákat és ürülékkel megjelölni néhány szerencsés kiválasztottat. Mindkét esetben cselekedni kell haladéktalanul. Igen, de hogyan. Részletesen a témáról – autósok a nyest ellen

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agrio (@agriohu) által megosztott bejegyzés

Nyest ellenőrzés

A gépjárműveken kívül minden épületet ellenőrizni szükséges amik a telkünkön belül találhatóak. Első körben a padlásteret, majd az épület többi részét. Ezek az állatok ugyanis beköltözhetnek könnyű szerkezetes házak falába, vagy beépített tetőterek leválasztott részeibe. Mindenhová ahol gipszkarton, vagy lambéria található. Itt ugyanis olyan üreges részek találhatóak, melyek kiváló rejtekhelyet biztosítanak az állatnak.

Amennyibe gyanús hangokat, szagokat esetleg foltokat lát a falon vagy a plafonon, máris kezdhet gyanakodni. Nyest vizelet az épületben, és ürülék a padláson. Jellemzően ezeket kell keresni, esetleg tojáshéjat vagy madártollat. A nyestek okozta károkról bővebben.

ElőzőLegjobb darázscsapda
KövetkezőA nyest szaga