A nyest szaga

0
74
nyest szaga

Mivel többen is jelezték, hogy furcsa szagok kezdtek el terjedni bizonyos helyiségekben a nyestek miatt, gondoltuk érdemes foglalkozni a témával. Tudni kell, hogy az erőteljes bűz megjelenésekor már biztosan elkésett a cselekvéssel. Bizonyára ennél a pontnál már hosszabb ideje tevékenykednek az állatok. Vizelettel, ürülékkel és állati maradványokkal szennyezik az épületet. Tehát nem magának a nyestnek a szagát lehet érezni, hanem minden mást amit életmódjából adódóan a házban elrejt.

Nyest vizelet és ürülék szaga

Mielőtt bűz megjelenik a lakásban célszerű a nyest kiűzést elvégeztetni. Így megelőzhető, hogy a szagok miatt lakhatatlanná váljanak bizonyos helyiségek a házban. Milyen hamar jelenik meg a szag? Egyrészt idő függvénye, másrészt egyedszámé. Minél több ideig engedjük tartózkodni a házunkban, és minél többször látogat el hozzánk, annál hamarabb számíthatunk a bűz megjelenésére. Az sem mindegy hányan vannak. Nyest család esetében sokkal hamarabb számítani lehet a szagok, valamint az általuk okozott károkra is.

Az általuk kijelölt vizelőhely nedvszívó képessége is befolyásolja a foltok és a szagok megjelenését. Vastag szigetelőréteg akár teljes egészében felfoghatja a vizeletet, de kábelvezető csatorna akár azonnal le is vezetheti a bűzös folyadékot a lakótérbe. Ez történt az alábbi videóban látható családnál.

Természetesen a jelentős mennyiségű ürüléknek is erőteljes bűze lehet. Amennyiben nem a padláson, hanem például falba ürítenek, rendkívül nehéz feladat a pontos helyét meghatározni. A leválasztott épületrészek, vagy régi parasztházak esetében a különböző üregek feltárása már építő ipari szakmunkát igényel. Ezen helyek tisztítása bontás nélkül lehetetlen. Amennyiben ezt nem szeretné vállalni, barátkozzon meg a szagokkal. Jelentős mennyiségű ürülék akár a ház körül is megjelenhet, mint azt az alábbi videóban láthatjuk.

@agriohu

Gyakori jelenség, hogy kártevőkkel együtt vásárolnak ingatlant az emberek. Ne legyél áldozat. https://agrio.hu/elado-csaladi-haz-nyestekkel/ #nyest

♬ original sound – AgrioHU –

Nyest szaga vagy valami más?

A nyestek által keltett szag hátterében a fentiek állhatnak, de persze más körülményeket is figyelembe kell venni. Akár egy elpusztult állat teteme is okozhat rengeteg kellemetlenséget. Ilyen esetben szükséges eltávolítani az elhullott, vagy részben elfogyasztott állati maradványokat. Takarítás után fertőtlenítés javasolt.

Fontos leszögezni, hogy a lakásban terjengő kellemetlen szagok nem feltétlenül állati tevékenységből adódhatnak. Alapos nyomvizsgálat, szemrevételezés és kutatás után biztosan feltárható a szagok forrása.

ElőzőNyest lábnyom
KövetkezőNyest ürüléke a ház körül