Ágyi poloska pete

0
272
Ágyi poloska pete

Egy nőstény ágyi poloska kedvező körülmények között 4-6 petét képes lerakni naponta. A peték átlagos kikelési ideje kettő hét, ami elég gyorsnak mondható. Az első stádiumú lárvák a kikelést követően azonnal táplálkozni kezdenek. Jellemzően az ágyi poloska rejtekhelye környékén helyezi el a petéket. Ez szinte bárhol lehet a lakásban jelentős elszaporodás, vagy az ember által történő szállítás következménye képpen.

Ágyi poloska pete

Peterakásra kizárólag az imágó ( kifejlett egyed ) képes. A peték nagyjából 1 mm nagyságúak melyek nem mozognak. Petéit búvóhelye környékén helyezi el ( naponta 4-6-ot ), ezek világos fehéres színűek. Ideje nagy részét búvóhelyén, védett körülmények között tölti. Ürülékét és petéit is ezen a helyen teszi le. Petéből a kifejlett rovarig 5 lárvastádiumon keresztül megy át az ágyi poloska. A hímek és a nőstények egyaránt. Másfél – két évig tartó élete során, a nőstény akár több száz petét is képes világra hozni. A fejlődéshez, peterakáshoz ideális körülmények szükségesek. Ide értendő az elegendő élelem, hőmérséklet, megfelelő páratartalom, búvóhely.

A szaporodáshoz ( peterakáshoz ) minden esetben egy hímre és egy nőstényre van szükség. A nőstények folyamatos peterakásához heti rendszeres megtermékenyítésre van szükség.

Ágyi poloska pete képek

 

Ágyi poloska pete videó

Ágyi poloska felismerése

Az ágyi poloska jelenlétére a reggelre felfedezett csípésnyomok, majd az azt követő viszketés utal. Kezdetben a matrac vagy a lepedő varrásaiban, jellemzően a fejrésznél keresnek maguknak búvóhelyet, szövettel borított fejtámla határozottan fő célpont a poloska számára. Bővebben: Ágyi poloska felismerése

Ágyi poloska irtása

Az ágyi poloska sokak szerint kiirthatatlan, de valójában van rá megoldás. Szakszerű poloskairtás minden esetben az ingatlan tulajdonosok és a rovarirtó szakemberek szoros együttműködése alapján történik. Így biztos lesz az eredmény. Bővebben: Ágyi poloska irtás, Vegyszermentes ágyi poloska irtás

Ágyi poloska pete ellen

A petékre hatást gyakorolni vegyszerekkel, vagy irtószerekkel nem lehetséges. Maga a pete egy védőburkot képez a lárvák számára. Ezeket elpusztítani fizikai módszerekkel lehetséges – mosás, vasalás, porszívózás és gőzölés – amennyiben hozzáférhető helyen találhatóak. Ahhoz viszont, hogy fizikailag hatást tudjunk gyakorolni a petékre, meg kell találni őket.

@agriohu

Ágyi poloska pete felkutatása… #ágyipoloska #ágyipoloskairtás #kártevő #rovar

♬ eredeti hang – AgrioHU – AgrioHU

ElőzőÉlelmiszer-molyok
KövetkezőEladó családi ház nyestekkel