Eladó családi ház nyestekkel

0
67
Eladó családi ház nyestekkel

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy egyesek nyestekkel együtt adják el a házukat, vagy nyaralójukat. Gondolván egyszerű és gyors módja a problémától való megszabadulásnak. Később persze rengeteg vita, esetenként jogi procedúra is lehet a vége. Arra hivatkozni, hogy valaki nem tudott a kártevők jelenlétéről az ingatlanban, egyszerűen bizonyítható vagy megcáfolható.

Az eladó részéről

Néhány esetben kifejezetten a nyest jelenléte miatt adják el az ingatlant, másoknál pedig a már előzetesem felmerült eladási szándék válik véglegessé az állat megjelenésével. Teljesen mindegy milyen okból szeretné eladni az ingatlant, azt tanácsoljuk kizárólag kártevő mentesen tegye. Néhányan abba a hibába esnek, hogy végigmennek egy bizonyos forgatókönyv szerinti házilagos irtási procedúrának. Szokásos mindennapi jelenség a kudarchoz vezető úton:

  • Zajkeltés ( kopogás, dörömbölés, rádió, stb. )
  • Kutyaszőr ( otthoni, kutyakozmetikából, vagy internetről rendelt, stb. )
  • Mérgek kihelyezése ( nem eszi meg a rossz, vagy keserű íz miatt )
  • Riasztó készülékek ( rövid ideig hatásos, hozzászokik )
  • Csapdázás ( kis százalékban működik, nyest család ellen értelmetlen )

Általában ezek a leggyakoribb próbálkozások a házba beköltöző nyestek ellen. Egész egyszerűen az interneten ilyen és ezekhez hasonló megoldások keringenek többségében. Természetesen az emberek többségek mindet kipróbálja mielőtt végleges megoldást választana a nyest kiűzése érdekében.

Azok akik nem szeretnének szakemberre költeni, és az időközben keletkezett károkat sem szeretnék helyreállítani, egyszerűen eladják az ingatlant. Főként a falba beköltöző nyestek esetében fordul elő, mivel az ilyen problémát már házilag lehetetlen megoldani.

A vásárló részéről

Ingatlan vásárlás előtt érdemes írásos szakvéleményt kérni, nem kizárólag a nyestekre vonatkozóan. Bizonyos kártevők jelenléte komoly anyagi károkat is jelent, nem beszélve az általuk okozott napi szintű stresszről. A hangos sivítás valamint a dübörgő hangok, esetenként a kölykök játszadozásai lehetetlenné teszik a nyugodt pihenést és alvást.

A videóban látható ingatlan esetében már az épület körül is látható nyomok alapján gyanakodhatunk, hogy valami nincsen rendjén. Nyest ürülék mindenfelé a ház körül. El lehet képzelni mi lehet az épületben. Persze nem mindig lehet egyértelmű nyomokat találni, és laikusként a legtöbben nem is foglalkoznak a dologgal. A meglepetés majd csak a beköltözés után jön.

Egy kártevő felderítési szakvélemény kevesebbe kerül mint az esetleges kárelhárítás és kiűzés költségei. A lényeg, hogy a felderítésnek ki kell terjednie a jelentös gazdasági károkat okozó fajokra, valamint az élet- és testi épséget veszélyeztető rovarokra egyaránt pl.: darazsak, lódarazsak. Társasházaknál a csótányokra és ágyi poloskára kell még kiemelt figyelmet fordítani.

ElőzőÁgyi poloska pete
KövetkezőAntibiotikum ágyi poloska csípése ellen