Antibiotikum ágyi poloska csípése ellen

0
273
Antibiotikum ágyi poloska csípése ellen

Heti rendszerességgel kapunk különböző viszkető kipirosodott bőrelváltozásokat tartalmazó fotókat. Többségében a tünetek mögött valamilyen rovarcsípés áll. A legtöbben nem tudják azonosítani ezeknek a tüneteknek a forrását, ezért orvoshoz fordulnak. Eddíg rendben is lenne a dolog, de sajnos még a bőrgyógyász szakorvosok sem ismerik fel a rovarcsípés tüneteit, megjelenési formáit. Itt szokott kezdődni az érintett személy hosszú tortúrába menő vesszőfutása.

Gyógyszerekkel ágy poloska csípése ellen

Tisztelet a kivételnek, de nagyon sok orvos nem képes felismerni egy rovarcsípést. Ránézésre ekcémát, kiütést, étel- vagy napallergiát, stb. diagnosztizálnak. Jó néhány bőrelváltozás csak időszakos és gyógyszerrel, vagy életmódváltással gyógyítható. Legtöbbször bőrpírral, viszketéssel esetleg hámlással egybekötve, hólyagok formájában jelentkeznek.

Sajnos az ágyi poloska csípése is hasonlíthat a fent megnevezett tünetekre. A probléma abból adódik, hogy ez a rovar rendkívül jól rejtőzködik és mire elszaporodnak olyan mértékben amikor már szemmel láthatók, már késő. Az „áldozat” már végigjárt egy igen komoly procedúrát.

Abban az esetben, ha sem a páciens, sem a szakorvos nem gyanakodik rovarcsípésre, általában gyógyszeres kezelést szoktak alkalmazni a tünetek kezelésére. Ezek a gyógyszerek lehetnek szteroidos krémektől kezdve, egészen az antibiotikumokig.

Hallottunk beszámolót már egészen kicsi gyermek gyógyszeres kezeléséről, idős emberek egészen a kórházi ápolásig elfajuló történetéig szinte mindent. Olyanok is akadtak akiknél például ételallergiát diagnosztizáltak és ennek megfelelően szigorú diétára fogták. Mivel egyre több ételt kellett kizárnia az étrendjéből – a tünetek mégsem enyhültek – egy testi – lelki állapotromlás következett be mire a probléma forrása felszínre került.

Rejtéjes bőrtünetek azonosítása

A különböző bőrelváltozások okainak azonosítására mindenkinek egyénileg, az előzmények ismeretébe kell átgondolnia a saját egészségügyi állapotát. Amennyiben a közelmúltban volt valamilyen betegsége, kezelése, gyógyszerszedés, stb. mindenképpen forduljon orvoshoz, de viszkető bőrelváltozások esetében célszerű első körben vizsgálatot tartani.

Vizsgálja át a fekvőhelyeket és azok közvetlen környékét, rovarok és azok nyomai után kutatva. Fordítson kiemelt figyelmet az ágyi poloska felkutatására, valamint a bolhákra is. Amennyiben nem biztos a dolgában, kérhet szakszerű rovarfelderítést. Amennyiben Ön vagy az Önnel egy háztartásban élő családtag valamilyen ideiglenes szálláshelyről tért haza nemrégiben, feltétlenül indokolt egy alapos átvizsgálás, lehetőleg takarítással egybekötve.

Rovarcsípések

Nem rovarcsípés

Gyógyszeres kezelések előtt

poratka allergiaViszkető kiütéseket sok minden okozhat, nem csak betegségek, gyógyszerek, rovarok hanem az életkörülmények is. Egy túlzsúfolt és/vagy elhanyagolt koszos lakás már önmagában tartogathat számos allergiát kiváltó anyagot. Ilyenek lehetnek például por, poratka, penész, stb. Poratka allergia megjelenése a képen látható. Részletesen a témáról: 5 gyakori allergén forrás a lakásban.

A kártevő irtásban dolgozó szakemberek napi szinten tapasztalják, hogy egyes emberek olyan higiéniás körülmények között élnek emberek ami sok esetben már magában is képes bőr- és légúti panaszokat okozni. Erre jön még rá adott esetben egy, vagy több rovar elszaporodása a lakásban. Természetesen a nem megfelelő körülmények magát a rovarirtást is megnehezítik, esetenként lehetetlenné teszik. Ágyi poloska irtásáról részletesen egy másik fejezetben olvashat, vagy választható még a vegyszermentes eljárás bolha és ágyi poloska ellen.

Tehát antibiotikumot ágyi poloska csípése ellen teljesen felesleges alkalmazni. A probléma forrását kell megkeresni és megszüntetni. Csípések enyhítésére léteznek kifejezetten rovarcsípésre alkalmas készítmények – nem szteroidos – amiket patikában is be lehet szerezni.

ElőzőEladó családi ház nyestekkel
KövetkezőNyestcsapda