Rovarok az ágy alatt

0
368
rovarok az ágy alatt

Rejtélyes csípések? Pókok és más rovarok, bogarak amelyek szívesen rejtőzködnek az ágyak, vagy kanapék alatt és mögött. Hogyan védekezzünk ellenük vegyszerek, irtószerek nélkül? Sokan undorodnak a fekhelyeken mászkáló különféle rovarok látványától. Ennek a problémának a megoldására mutatunk egy egyszerű megoldást.

Bogarak és rovarok az ágy alatt

Főleg tavasztól őszig terjedő időszakban jellemző a nagyobb számban megjelenő rovarok a lakásban. Jellemzően a rendszeres takarítás képes alacsony szinten tartani a számukat. Természetesen minden ingatlanban vannak olyan eldugott, nehezen hozzáférhető területek amiket csak ritkán, vagy egyáltalán nem takarítanak. Erre a problémára hatékony megoldás a csapdázás, ahogyan az alábbi videóban is látható.

Rovarok csapdázása hatékonyan

Bizonyos mértékig ismerni kell azoknak a rovaroknak az életmódját melyek csapdázni szeretnénk. A repülő és a mászó rovarok tekintetében is figyelembe kell venni a biológiai különbségeket. A fekhelyek tekintetében a lábak környékén érdemes megfelelő méretű csapdákat kihelyezni. Illetve nagyobb méretű és ragacsos felületű terméket célszerű elhelyezni bejutási pontokhoz közel. Például kanapé, teraszajtóhoz közel eső része alá.

Milyen rovarok rejtőznek az ágy alatt?

Az ágyak és más fekhelyek mögött és alatt jellemzően fénykerülő és embervért is szívó egyedeket találhatunk. Néhány példa ezek közül:

Természetesen van még jó néhány rovar a fentieken kívül, melyek az eldugott, sötét és számukra biztonságos helyeket kedvelik. A rejtélyes csípéseket, vagy csak masszív undort ők okozhatják legtöbb esetben.

Éppen ezért érdemes folyamatosan ragadós csapdákat kihelyezni és azokat rendszeresen cserélni a „kényes” helyeken. Hetente pedig ellenőrizni, főleg olyan helyeken ahol a lakók gyakran cserélődnek, vagy nagy számú rovarterhelés éri az ingatlant. Ilyenek lehetnek a vízparti és erdő közelében fekvő épületek.

ElőzőÁrvaszúnyog invázió a Balatonnál 2022
KövetkezőAutósok a nyest ellen