Legjobb ágyi poloska irtószer

0
5
Legjobb ágyi poloska irtószer

Az ágyi poloska elleni küzdelemben a legnagyobb tanácstalanság, és a legtöbb félrevezető írás az irtószerekkel kapcsolatos. Annyi ostobaságot olvasni különböző posztokban, cikkekben aminek sokan bedőlnek, hogy érdemes tisztába tenni ezt a kérdéskört is. A mai modern irtószerek már biztonságosnak mondhatóak. Néha azonban találkozunk súlyos mérgezésekkel, vagy halálesettel mint az angliai gyermekáldozattal járó ágyi poloska irtás. Tehát aki nincs tisztába azzal mit, mivel és hogyan csinál, az általában csak saját magát és közvetlen környezetében élőket fogja mérgezni ( gyermekek, háziállatok, stb. ) a poloskákat viszont nem.

Legjobb ágyi poloska irtószer – szakembereknek

Azok a termékek melyek kizárólag szakemberek számára elérhetőek, és ágyi poloska irtására alkalmasak – valamint engedélyezettek – általában folyékony formában, permetezéssel kerülnek kijuttatásra. Ez a legelterjedtebb módszer ágyi poloska irtásra. Létezik ugyan vegyszermentes irtás is, de a köztudatban még mindig az irtószerek használata forog, mint egyetlen rovarirtó megoldás. A szakemberek számára elérhető koncentrátumok között vannak olcsóbb és drágább termékek is.

Néhány nagyon kedvező árú és széles körben használt termékre már rezisztensek a poloskák, ami nagyon jól megfigyelhető bizonyos esetekben. Fertőzött intézményekben vagy társasházakban a rengeteg ismétlő kezelés ellenére sem pusztulnak el az ágyi poloskák. Természetesen ezekben az esetekben más körülmény is közrejátszik a sikertelen irtásokhoz.

A legjobb ágyi poloska irtószer – ha kizárólag csak ezt vesszük figyelembe, egyéb körülményt nem vizsgálva – jelenleg a mikrokapszulázott termékek. A gyártók komoly fejlesztéseket hajtottak végre ezen a téren. Nem szabad viszont figyelmen kívűl hagyni magát a hatóanyagot sem, tehát amennyiben a legjobb irtószert keressük akkor olyan formulációt keresünk ami megfelel az alábbi feltételeknek.

A legjobb ágyi poloska irtószerrel szemben támasztott elvárások

  • Minél kisebb veszélyt jelentsenek az emberrejelentős fejlesztések történtek ezen a téren, árban viszont meglehetősen drágák az igazán biztonságos termékek
  • Kis mennyiség használatával, rövid idő alatt a kártevő minden fejlődési alakját pusztítsa el. – sajnos ilyen még nem létezik
  • Legyenek hatástartósak, hatásukat minél hosszabb ideig őrizzék megerre kevés termék képes természetes körülmények között
  • Ne legyen anyagkárosító tulajdonságuka bútorok és berendezési tárgyak vastagon történő beáztatása esetén anyagkárosodás léphet fel
  • Ne legyen kellemetlen szaguknéhány terméknek bizony rendkívül kellemetlen és irritáló a szaga
  • Ne okozzanak tűz és robbanás veszélytaz irtószer koncentrátumok gyúlékonyak, ezért csak szakképzett személy használhatja
  • Legyenek olcsók és könnyen beszerezhetőekolcsó és hatásos…?

Mindezek a hivatalosan elfogadott célkitűzések. Jelenleg még nincs olyan termék amely maradéktalanul képes minden elvárást teljesíteni, de a gyártók törekednek ebbe az irányba.

Legjobb ágyi poloska irtó hatóanyag

Jelenleg a legerősebb hatóanyag a lambda-cihalotrin, ami a szintetikus piretroidok családjába tartozik. A permetezéssel történő ágyi poloska irtás során jellemzően piretroid típusú rovarirtó szer kerül kijuttatásra. Hatóanyagok és készítmények tekintetében az irtást végző hatásköre az adott helyzetben éppen mit választ, melyik a legcélravezetőbb termék. Sok esetben viszont nem ez a döntő, hanem az ár.

Az igazán tartós hatású és biztonságos ágyi poloska irtószerek mikrokapszulázott formulában elérhetőek. Árban persze messze magasabbak, így akinek olcsó irtásra van lehetősége, az olcsó irtószerrel történő permetezést fog kapni a pénzéért. Persze ez nem jelenti azt, hogy olcsó szerekkel ne lehetne teljes mentességet elérni. Ez esetben viszont számítani lehet a többszöri ismétlő kezelésekre.

A permetezéssel történő ágyi poloska irtást általában háromszor kell ismételni, de nem ritka az ennél jóval több ismétlésszám. Baj akkor van amikor ugyanazzal a hatóanyaggal, vagy ugyanazzal a termékkel végzik az ismétlő kezeléseket. Rovarirtás tekintetében a váltott irtószeres permetezés döntő fontosságú lehet.

Legjobb ágyi poloska irtószer – lakossági

Ágyi poloska irtás házilag? Erre mindenki rákeres akinek poloskái vannak. Teljesen természetes, hogy kezdetben mindenki maga próbál megszabadulni az ágyi poloskától. Borzalmasan nagy hibákat szoktak elkövetni ezekkel a „próbálkozásokkal” mert szinte senki sem olvas utána a témának.

Ágyi poloska irtás házilag

Melyik boltban kapató irtószert válasszuk? A hazánkban kapható lakossági termékek hatóanyag tartalma igen alacsony ( nem véletlenül ). Létezik olyan népszerű termék is amely egyáltalán nem tartalmaz irtószert. Ágyi poloska teljes kiirtásához nem áll rendelkezésre megfelelő készítmény ami bárki számára elérhető lenne. Némelyik alkalmas ugyan gyérítésre – ha sikerül vele lepermetezni – viszont ezek nem a széles körben reklámozott, és a boltok polcain első helyen megtalálhatóak. Mint minden más esetben itt sem a megnyerő címkézés jelenti a hatékonyságot.

Hetek óta fújkálom a poloskákat, mégsem ér semmit. Hangzik el szinte minden esetben a döbbenetes felismerés. Az ágyi poloska rendkívüli rejtőzködő képessége miatt lehetetlen minden minden egyes példányt lepermetezni. Alacsony fertőzöttségi szinten megtalálni sem lehetséges átlagos berendezettség esetén. Ráadásul nagyon magas a kockázata annak, hogy szabályosan szétkergeti a rovarokat a flakonos irtószerekkel. Éppen ezért jelentkezik kis idő múltán újra az ágyi poloska csípése. Nem beszélve a petékből kikelő lárvák élpusztításáról. Mivel a petékre nem hatnak az irtószerek, számítani lehet a hetekkel később felbukkanó éhes nagyon apró lárvák támadására.

Ágyi poloska csípése

Tehát a házilagos kivitelezést értelmetlen heteken vagy hónapokon át végezni. A legjobb lakossági irtószernek vélt termékkel sem fog célt érni, ha folyamatosan csípései vannak, vagy élő egyedeket lát napi szinten.

Legjobb ágyi poloska irtó megoldás

A közösségi médiában egymástól kérnek tanácsot a poloskákkal küzdők, amit meg is kapnak, sokszor százával. Természetesen a legtöbb „jó tanács” egész egyszerűen közveszélyes, és kizárólag arra alkalmas, hogy jó alaposan szétterjesszék a fertőzöttséget. Nagyobb városokban egész háztömbök küzdenek a problémával, pontosan ilyen jellegő tanácsok miatt.

Szerintünk a legjobb tanács amit adhatunk, kérje ki szakember véleményét mielőtt cselekedne. Ne hallgasson ismeretlenek, hozzá nem értő laikusok bizonytalan kimenetelű tanácsaira. Hiába kommenteli valaki nagy betűkkel – „AZONNAL KI KELL DOBNI MINDENT A LAKÁSBÓL” -, ne vegye figyelembe. Gyakori hibák ágyi poloska ellen

ElőzőMit eszik a nyest?