Nyest a házban

0
378
nyest a házban

Manapság már szinte mindenkinek van tapasztalata nyestekkel kapcsolatban. Akár közvetlen, akár közvetett módon, de szinte már az életünk részévé váltak. Igaz ez főként az ország bizonyos területeire, ahol már jelentősen elszaporodtak. A nyestek általában padlásokon rejtőzködnek el, de gyakori jelenség a tetőterek leválasztott részei mögött megtelepedő állatok. Ezen kívül ritkán a házak, nyaralók belterét is birtokba vehetik.

Nyest a házban

Bejöhetnek a nyestek a lakótérbe? Az ember által lakott területeket épületen belül jellemzően elkerülik. Tény viszont, hogy az emberektől nem félnek és ennek következtében hozzá egészen közel ver tanyát. A belső lakrészben kizárólag akkor költöznek, ha az tartósan elhagyatott valamilyen oknál fogva. Természetesen ilyen esetekben nem kizárólag nyest, hanem rágcsálók is megtelepedhetnek, főként amikor még a számukra megfelelő élelem is rendelkezésre áll. Ráadásul a rágcsálok vonzák a nyesteket, így gyakori jelenség, hogy adott területen mindkettő előfordul. Ebben az esetben érdemes a nyest kiűzést és a rágcsálóirtást egyszerre elvégezni.

A hosszabb időre magára hagyott ingatlanok lakóterébe beköltöző nyestek kiűzésére szakemberek méregmentes kiűzőszereket használnak. Ebben az esetben viszont a kijuttatás módszere változik. Nyestek kiűzése padlásról, vagy falból házilag nem megoldható mivel minden esetben más – egyedi – keveréket kell használni. Ezen kívül a kijuttatás módszeri is változhatnak a körülményektől függően. Beltéren történő kiűzésre egy példa az alábbi videóban.

Nyest kiűzése házból

Nyestkár a házban

Nyestkár a „szokásosnál” is jelentősebb lehet, mivel rágással, karmolással, vizelettel és ürülékkel használhatatlanná teszik a bútorokat és a berendezési tárgyakat. Ágyakat és kanapékat marcangolnak szét amiket ezek után már csak hulladékként lehet kezelni. Rendszeres ellenőrzésekkel mindez elkerülhető. Érdemes nem csak az épületen belül, de annak környéken időnként nyomvizsgálatot tartani.

ElőzőVegyszermentes ágyi poloska irtás
KövetkezőEgérirtás házban