Egérirtás házban

0
362
egérirtás házban

Egérirtás lakásban, vagy házban egy bizonyos pontig házilagos módszerekkel is megoldható. Mivel és hogyan? Van néhány jól működő megoldás. Amennyiben már jelentősen elszaporodtak a rágcsálók, érdemes szakemberre bízni a feladatott. Kevesebbe fog kerülni mint a házilagos próbálkozások. Ami lényeges a rágcsálóirtás tekintetében az pedig az alábbiak figyelembevétele.

Egérirtás házban és lakásban

Alacsony egyedszám esetén kiválóan alkalmazhatunk csapócsapdákat, amikhez egy kis dióbél a legjobb csali. Ezen kívül ami még felmerülhet még humánus megoldásként azok az élve befogó csapdák. Bolti mérgeket ne használjon – alacsony hatóanyag tartalma miatt – főleg ne etetődobozok nélkül. A mérgek bekerülhetnek ember, haszon,- és háziállat szervezetébe is egyaránt.

Amit viszont biztosan nem javasolunk azok a ragadós egércsapdák. Ezek nemcsak, hogy nem humánusak, hanem egyenesen állatkínzás. Régóta szó van az ilyen típusú eszközök betiltásáról a unióban, de a mai napíg nem történt meg. Felesleges és indokolatlan szenvedést okoznak az állatnak. Madarak és gerinces állatok ellen Ön se használjon ragacsos csapdákat. Talán a mérgezéses eljárás, vagy a kutyákkal történő marcangolás sem a leghumánusabb, de lényegesen kevesebb szenvedéssel jár a ragacsok használatánál.

Egérirtás házban videó

Az alábbi videóban láthatók azok a gyakran elkövetett hibák amiket Ön már semmi esetre se kövessen el. Minden esetben törekedjen a megelőzésre. Bejutás megakadályozása, élelmiszerek zárt edényben tárolása, megfelelő hulladékkezelés, stb. Részletesen az egérirtás részben olvashat.

Professzionális egérirtás

Az egérirtás mindenki számára kiemelten fontos feladat. Legyen szó akár lakó környezetben, vagy akár vállalatok telephelyéről, esetleg az élelmiszer-iparban tevékenykedő cégekről. Az egerek megjelenésével és elszaporodásával egyenes arányban nő gazdasági kártételük. Ezen kártételeknél sajnos súlyosabb problémát is okozhatnak. Betegségek terjesztésében van kiemelt szerepük.

Amennyiben a helyi körülmény, adottságok illetve a jelentősen elszaporodott rágcsálók indokoltá teszik, forduljon olyan szakemberhez aki garanciát vállal az irtásra. Élelmiszeripari tevékenységet folytató vállalkozásoknak kötelezően előírt a rágcsálóirtás, amit szakvállalat végezhet el.

A házi egér megjelenése

  • Hossza: 8-10 cm
  • Színe: szürkésfekete
  • Farokhossz: Testével megegyező
  • Mozgáskörzet: ~2 m
  • Terjedése: Passzív módon történik – behurcolás –

Életét képes akár egészen kis területen leélni. Mindössze elegendő jó minőségű és megfelelő nedvességtartalmú élelemre van szüksége. Táplálékszükséglete 1-2 kg évente. Természetesen ettől többet is képesek beszennyezni, tönkretenni. Táplálkozását tekintve mindenevő, növényi és állati eredetű táplálékot egyaránt elfogyaszt. Részletesen az egerekről.

 

ElőzőNyest a házban
KövetkezőBetegséget terjesztő kullancsok és szúnyogok