Erdei egér ( Apodemus sylvaticus )

0
71
erdei egér

Az erdei égér erdőkben, szántóföldeken, parkokban, kertekben található. A házi egérhez képest valamivel nagyobb ( kb. 5-10 gramm-al ), sárgásbarna szőrzet fedi a testét kivéve a hasát, ami fehér. Hátsó lábai hosszabbak az elsőnél, gyakran két lábon állva szimatolják környezetüket.

Még több a rágcsálókról

erdei egér

Az erdei egér megjelenése

  • Szőrzete sárgásbarnától a sötétbarnáig terjed, hasa tájékon halványabb
  • Hegyes orr
  • Nagy elálló fülek
  • Nagy fekete szemek
  • Farokhossz, a testével megegyező hosszúságú
  • Testhossz 7-11 cm
  • Testsúly: 15-35 gramm.

A güzüegér fejlődése

Tavasztól őszig tartó szaporodási időszakban kétszer-háromszor ellik. Nőstények 2-4 kölyköt hoznak a világra átlagosan. A kölykök 8 hetes korukra válnak ivaréretté. Tápláléka a zöld nővényi részek, magvak, bogarak, lárvák. Élőhelyéül szívesen választja az erdőszéli dús aljnövényzetű részeket vagy bozótos tisztásokat. Búvóhely fél-egy méterrel a föld alá építi, több kijárattal és “éléskamrával”. Természetes élőhelye közelében, épületekbe is befészkelheti magát.

ElőzőGüzüegér (Mus spicilegus)
KövetkezőDarázscsípés