Rágcsálóirtás falban

0
269
rágcsálóirtás falban

Patkányirtás, egérirtás falban és más nehezen hozzáférhető helyen. Az épület szerkezeti elemei közül rágcsálókat irtani hatékonyan és rongálás nélkül. Rágcsálóirtás faházban, könnyűszerkezetes épületekben, beépített padlásterekben fúrás és bontás nélkül.

Rágcsálóirtás nehezen hozzáférhető helyeken

Patkányokat és egereket irtani falból sokak számára lehetetlennek tűnik első hallásra. Komoly bontásokra, falban elpusztult állatokra gondolnak sokan. A rágcsálóirtás egy speciális területe amikor műszakilag különböző módokon elzárt, nehezen hozzáférhető helyen kell egeret, vagy patkányt irtani. Több megoldás is számításba jöhet ezekben az esetekben, de az adott körülmények ismerete elengedhetetlen.

Egérirtás falban

Egerek irtását falban jellemzően irtószerek segítségével végzik a szakemberek. Házilag bolti irtószerekkel próbálkozni értelmetlen. Alacsony egyedszámnál a megfelelő helyekre csapdákat kell kitenni, akár többet is egyszerre a lyukak és vonulási utak mentén. A csapdák lehetnek élve befogó, vagy csapó csapdák.

Patkányirtás falban

Patkányok irtása falban hasonló képpen történik mint az egerek irtása. Jelen esetben viszont rágcsálóirtó blokk és hab mellett főként tasakolt pépekre érdemes támaszkodni. A patkányok kiemelt elfogadó képességet mutatnak az olajos pépek iránt. Mindenképp magas hatóanyag tartalmú készítményeket kell alkalmazni.

Egyik irtószer készítmény sem hagy foltokat, vagy szagokat maga után. Lényegében a patkányirtás után semmi sem marad vissza, rövid időn belül megszűnik a kaparászás a falban. Ilyen körülmények között a legjobb, ha viaszmentes terméket választunk, mivel a patkányok sokkal jobban elfogadják.

Rágcsálóirtás falban eredményesen

Egerek irtása többnyire beltéren, patkányok irtása bel- és kültéren történik. A falban rejtőzködő rágcsálók többnyire a búvóhely miatt fészkelik be magukat. Élelmet itt ritkán találnak, azt valószínűleg könnyen elérhető távolságból szerzik be. Eredményes rágcsálóirtás két lényeges elem meglétén alapszik.

  • Minden rejtekhelyet és vonulási utat fel kell térképezni, egyedszámot meg kell becsülni ezek alapján.
  • Jó minőségű, valamint magas hatóanyag tartalmú irtószereket szükséges kihelyezni, minden egyéb, a területen jelenlévő táplálékforrás megvonása mellett.
  • Kezdetben csapócsapdák kihelyezése is eredményes lehet, ha időben megtörténik.
ElőzőNyest a falban
KövetkezőNyest kiűzés