Darázsirtás ára

0
491
darázsirtás ára

Darázsirtásra javarészt vegyi módszerek alkalmasak. Ezek közül döntő többségében profi szakemberek számára hozzáférhető technológiákat és készítményeket találhatunk. Nagyon fontos darazsak esetében a határvonal meghúzása – magányosan segítő nélkül – próbálkozni sem szabad.

A darázsirtás árát befolyásoló főbb tényezők:

  • a darazsak faja
  • fészkek mérete és darabszáma
  • fészek megközelíthetősége
  • fészek hozzáférhetősége
  • alkalmazható technológiák
  • becsült irtószer mennyisége
  • terület fajtája és nagysága

Természetesen a fentieken kívül vannak még más, sokszor igen egyedi esetek is. Alapár tekintetében az egyszerűen megoldható darázsirtás ára 20 000 Ft környékén indul. Ettől kevesebből szakszerű darázsirtás nem kivitelezhető, ismervén az irtószerek és felszerelések árát. Tudjuk, hogy vannak „hobbi” darázsirtók akik egy flakon spray-vel kevesebbért is vállalnak darázsirtást.

Ezekre a munkákra viszont semmiféle garancia nincs, a családra és az ingatlanra nézve pedig kockázattal jár az ilyesfajta – sokszor dokumentálatlan – munkavégzés. A szakvállalatok rendszeresen kapnak bejelentést a hanyagul végzett darázsirtások miatt, amikor az olcsó szaki miatt nagy baj történik, akkor már senki sem szeretne egy „kókler” után dolgozni.

Tipikus eset mikor rejtett fészket próbálnak kontár módon felszámolni, és több száz darázs tódul a lakótérbe egyszerre, ami átmenetileg lakhatatlanná válik, a megrendelő és családja pedig fájdalmas szúrásokat szenved.

Azt tanácsoljuk mindenkinek, ha darázsirtásra van szüksége, előbb tájékozódjon. Szánjon a témára néhány percet, olvasson utána majd hívjon fel néhány szakvállalatot, egyéni vállalkozót. Fontos ugyan a darázsirtás ára, de nem szabad kizárólag ez alapján dönteni. Érdeklődni kell az adott vállalkozó mivel és hogyan dolgozik, a garancia feltételei, valamint mennyi ideig érvényes.

Lódarázsirtás ára

A lódarázs fészekről sokaknak egy fáról lelógó hatalmas papírszerű képződmény jut eszébe. Alapvetően ez igaz, de sokszor ettől bonyolultabb helyekre építik fészkeiket, melyek nehezen hozzáférhetőek. A lódarazsak szúrása és harapása is rendkívül fájdalmas, arra érzékenyek számára pedig életveszélyes. A lódarázsirtás ára mindig egy magasabb kategóriába tartozik mivel az irtásuk kockázatos. Az alapárak tekintetében 35 000 Ft induló összeggel lehet kalkulálni.

A darázsirtás folyamatáról és lehetőségeiről bővebben is olvashat.

ElőzőNyest (Martes foina)
KövetkezőFáraóhangya (Monomorium pharaonis)